5746 Arge Teşvik Danışmanlığı
Günümüz koşullarında işletmelerin kanuni yükümlülüklerini daha rahat gerçekleştirebilmesi için bazı teşvikler söz konusudur. Bunların arasında 5746 arge teşviki olarak nitelendirilen teşvik sistemi de bulunuyor. Elbette işletmelerin bu yükümlülüklerini yerine getirirken yasaların kendilerine vermiş olduğu bir takım avantajlardan yararlanmaması düşünülemez. Sonuçta işletmenin maddi ve manevi anlamda gelişebilmesini sağlayan bu teşvik sistematiği her anlamda değerlendirilmesi gereken bir olgudur diyebiliriz. Dilerseniz aralarında sigorta teşviki ve SGK danışmanlığı hizmetlerinin de bulunduğu çalışmalarımız hakkında sizleri biraz daha detaylı bilgilendirelim. Bu sistem hakkında öncelikle bilinmesi gereken hepimizin malumu olduğu üzere araştırma ve geliştirme çalışmalarında son derece hayati bir rol oynadığıdır. Çünkü işletmeler sürekli olarak yenilenmek ve teknolojik anlamda çalışmalarını bir adım öteye taşıyabilmesi adına bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmak zorundadır.

SGK Danışmanlığı ve Teşvik Sistemleri İçin Doğru Web Sayfasındasınız

Elbette belirli bir yasal prosedürün söz konusu olduğu Arge teşvik sistemleri için firma olarak bazı koşulları mutlaka sağlamış olmanız gerekiyor. Dolayısıyla firmamızdan profesyonel düzeyde alacağınız SGK danışmanlığı çerçevesinde hizmetler alarak bu avantajlardan firmanızın da yararlanması pekâlâ mümkündür diyebiliriz. 5746 sayılı kanunda düzenlenen ve başta kurumsal faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla; tasarım, araştırma çalışmaları ve buralardan elde edilen neticelere göre geliştirilen her türlü argümanı kapsayan 5746 arge teşviki sistemi bugün oldukça önemli bir misyon üstleniyor.

5746 Sayılı Kanun Üretimde Verimliliğin Artırılmasına Hedefliyor

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin kalkındırılması ve bu yöntemle istihdamın artırılmasını hedefleyen 5746 sayılı kanun aynı zamanda gelir vergisi stopajı teşviki gibi pek çok avantajı da içerisinde barındırıyor. İsterseniz konunun daha iyi anlaşılabilmesi için söz konusu yasanın işletmeler açısından getirmiş olduğu avantajları maddeler halinde sıralayalım;

  • Temel bilim desteği
  • Gümrük vergisinden muafiyet
  • Rekabet şartlarının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen projelerde destek
  • Sigorta prim desteği
  • Ar-ge tasarım indirimleri
  • Gelir vergisi stopaj teşviki
  • Tekno girişimcilik sermaye desteği

Gibi alanlarda 5746 arge teşviki sisteminden rahatlıkla yararlanabiliyorsunuz. Lütfen konu ile ilgili olarak web sayfamızda yer alan iletişim numaraları üzerinden profesyonel SGK danışmanlık hizmetleri veren kuruluşunuza ulaşınız. Sizlerden gelecek çağrıları yanıtlamak üzere iletişim kanallarımız sürekli açık bulundurulmaktadır.