7103 İlave İstihdam Teşviki

Aslında 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu ve bununla birlikte gelişen 19. madde uyarınca yapılan düzenlemeler 7103 ilave istihdam teşviki kanunu ile paralellik gösteriyor. Dolayısıyla bu teşvikten yararlanabilmek için kanuni prosedürlerin tamamının yerine getirilmiş olması gerekiyor. Dilerseniz yasal anlamda işletmelerin gerekli mevzuatı yerine getirmiş olmak kaydıyla hakkı olan kanunu biraz daha yakından tanıyalım. Sonrasında firmamızın sunmuş olduğu hizmetlere ve diğer ayrıcalıklı hizmetlerimiz ile ilgili detaylara geçelim. Bir bakıma alternatif yasalarla güçlendirilmiş ve genişletilmiş teşvik sisteminin bir parçası olan 7103 sayılı kanun 2018 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Diğer yasalar gibi istihdamı ve ekonomik canlanmayı hedefleyen bu sistematik işverenleri teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlave İstihdam Teşviki Şartları

Tabii her standart da olduğu gibi ilave istihdam teşviki şartları da işletmeye göre değişiklik arz ediyor. Elbette bu şartlar arasında ilk sırada firmaların bir yandan yeni istihdam oluştururken diğer yandan mevcut çalışanlarının yasal haklarını koruması geliyor. Bunun yanı sıra daha ilave istihdam teşviki alabilmenin iki farklı yönden şartı bulunduğunu hemen ifade edelim. Bunlardan ilki sigortalı çalışan olarak istihdam teşviki programından yararlanmak İkincisi ise işveren açısından bu teşvikten yararlanmaktır diyebiliriz. İsterseniz konunun daha iyi anlaşılabilmesi için her iki maddeyi ayrı ayrı açıklamaya çalışalım.

  • Sigortalı yönünden
  • İlave istihdam teşviki için sigortalının İşe başlama tarihinden önceki 3 ay içerisinde 10 günden fazla sigortasının olmaması gerekiyor.
  • İŞKUR kaydının bulunma şartı zorunluluğu var
  • Yasa 2018 itibariyle yürürlüğe girdiği için bu tarihten sonra istihdam edilmiş olmaları şartları aranmaktadır.
  • İşletme yönünden
  • Özel sektör işvereni olması
  • Sigortalı çalışanların aylık prim veya hizmet belgelerinin beyannamelerinde ilave çalışmalarının bulunması
  • SGK kayıtlarında hizmet belgeleri ve aylık primlerinin yer alması
  • İşverenin bir şekilde sigorta yönünden idari para cezasına uğramamış olması veya gecikme zammı borçlarının bulunmaması

Gibi birtakım şartların yerine getirilmesi durumunda ilave istihdam teşviki için başvuru rahatlıkla yapılabilmektedir. Konuyla ilgili olarak çok daha kapsamlı bilgi almak üzere web sayfamızda yer alan telefon numaraları üzerinden bizlere günün her saatinde ulaşabilirsiniz.  Kurumsal hizmetlerimizden aynı anda yararlanmak ve profesyonel danışma desteği için firmamız ile irtibat kurmanız yeterli olacaktır.

Diğer SGK Teşviği;