6111 Genç ve Kadın İstihdam Teşviki

Günümüzün çalışma koşulları artık etik prensipler doğrultusunda ilerlemek zorundadır. Bu bağlamda 6111 genç ve kadın istihdamı teşviki ve benzeri teşviklerden yararlanabileceğiniz biliyor muydunuz? Evet, kurumsal anlamda hizmetler üreten firmamızdan bu ve benzeri teşviklerden maksimum düzeyde yararlanabilirsiniz. Üstelik oldukça makul bir fiyat çerçevesinde ürettiğimiz profesyonel hizmetler sizlerin ve firmanızın avantajına daha pek çok çeşitlilik içeriyor. Sözgelimi firmamızdan aynı zamanda SGK danışmanlık hizmetleri veya sigorta teşvik primleri gibi geriye yönelik birçok farklı alanda çalışma imkânı bulabiliyorsunuz. Elbette sizlere sağlamış olduğumuz avantajlar saymış olduklarımızla sınırlı değildir. Bunların yanı sıra yine kuruluşumuzdan mali ve sosyal haklar genelgesi ilgili hizmetler ve kıdem tazminatı gibi konularda destek alabilirsiniz.

6111 İlave İstihdam Teşvikinden Nasıl Yararlanacaksınız?

Elbette takdir edersiniz ki her teşvik sisteminde olduğu gibi işletmelerin 6111 ilave istihdam teşviki ve bununla birlikte gelişen avantajlardan faydalanabilmelerinin birtakım koşulları bulunuyor. Dilerseniz öncelikle bu teşvikin ne anlama geldiğini ve neyi hedeflediğini aktarmaya çalışalım. Bu teşvik sistemine özellikle kadın ve gençlerin çalışma yaşamına çok daha aktif katılabilmesine olanak sağladığı ilk etapta ifade edilebilir. Ekonomik anlamda sirkülâsyona artı değer katmayı hedefleyen 6111 genç ve kadın istihdamı teşviki günümüzde işletmeler tarafından yoğun bir şekilde başvurulan bir yöntem ve oldukça da başarılı geri dönüşler alınmaktadır. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden 6111 teşvikinin hangi şartlarda işletmelere tahsis edileceğini paylaşalım.

  • Öncelikle en önemli şart kayıt dışı işçi çalıştırmamaktan geçiyor
  • Ayrıca 5335 sayılı kanunun 30 maddesinin ikinci fıkrasının kapsadığı işletme ya da kuruluşlar bu teşvikten yararlanamıyor
  • İşletmenin çalışanlarına yönelik primlerin yasal süreler içinde ödenmiş olması şartı aranmaktadır.
  • İşletme borçlu olmamalı veya mevcut borçlarının taksitlendirilmiş ya da yapılandırılmış olması gerekiyor.
  • Hizmet belgesi ile aylık prim çizelgelerinin yasal süre içerisinde yetkili makamlara verilmiş olması şartı bulunuyor.
  • İşletmenin idari para cezaları, prim ödemeleri ve bunlara ilişkin ceza borçlarının olmaması gerekiyor.

Görüldüğü üzere 6111 genç ve kadın istihdamı teşviki bir bakıma mevcut istihdamında korunmasına yönelik ödüldür denilebilir. Lütfen daha kapsamlı bilgi almak üzere kuruluşumuzu aramaktan çekinmeyiniz. Profesyonel uzman desteği ile bu teşvikten firmanızın maksimum düzeyde yararlanabileceğini lütfen unutmayınız.