6645 İşbaşı Eğitim Programı Teşviki

Modern toplumun çalışma yaşamı artık çok daha disipline bir anlayışla ele alınıyor. 6645 işbaşı eğitim programı teşviki olarak adlandırılan teşvik sistemi de bu anlayışın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Diğer pek çok teşvik sisteminde olduğu gibi işbaşı eğitimi programı da istihdamın gelişmesi ve ekonominin canlanması hedefliyor. 2016 yılında yürürlüğe giren 6645 sayılı yasa aslında işe alımları destekleme hedefini taşıyor. Bu kapsamda

  • İŞKUR’a kayıtlı olmak şartıyla özel sektör işletmeleri
  • Vakıf veya Dernekler
  • Bizzat devlete bağlı çeşitli meslek kuruluşları
  • Meslek birlikleri
  • Sendikalar
  • Sanayi odaları
  • Noterler ve
  • Ticaret odaları

6645 işbaşı eğitim programı teşviki programından yararlanabilmektedir. Tabii aynı zamanda bu program dâhilinde sektörel anlamda tecrübesi olmayan işsizlerin de faydalanabilmesinin önü açılmıştır diyebiliriz.

İşbaşı Eğitim Programı Çerçevesinde Hizmetler Veriyoruz

İsterseniz bu noktadan itibaren işbaşı eğitim programı teşvikinden faydalanabilmenizin diğer koşullarından bahsedelim. Öncelikle bu programdan yararlanacak çalışanın 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olması gerektiğini hemen hatırlatalım. Ayrıca çalışanın şirket sahipleri ya da ortakları ile hiçbir kan veya hısımlık bağ ile yakınlığının bulunmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra programa dâhil edilen açık öğretim kurumlarında öğrenciler, ikinci öğretim veya yüksek öğretim gören kişiler de pekâlâ bu sistemden yararlandırılabiliyorlar. Elbette 6645 işbaşı eğitim programı teşviki sisteminde işveren ve çalışan olarak 2 kategori bulunduğunun bilinmesinde yarar olduğunu söyleyebiliriz.

6645 İşbaşı Eğitim Programı

Diğer ayrıcalıklı hizmetlerinin yanı sıra başta SGK danışmanlığı olmak üzere 6645 işbaşı eğitim programı ile ilgili olarak hizmetler sunan firmamıza günün her saatinde ulaşabileceğinizi anti parantez belirterek konumuza devam edelim. Bu noktada bir önemli detayında altını İzninizle çizelim. İşbaşı eğitim programını tamamlayan çalışanın en fazla 3 ay içerisinde eğitimli aldı işe işveren tarafından başlatılmış olması şartı aranmaktadır. Dolayısıyla program sonunda çalışanın işbaşı yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca işe alınması planlanan çalışanın firmanın bir önceki takvim yılında ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave edilerek istihdam olması şartları aranmaktadır. Lütfen 6645 işbaşı eğitim programı teşviki ile ilgili sormak istediklerinizi firmamıza aktarınız. Sizleri yanıtlamak üzere günün her saatinde iletişim kanallarımız açık bulundurulmaktadır.